Allergener

Her finner du oversikten over de 14 allergenene som er de vanligste den europeiske befolkningen reagerer på.

1. Kornslag som inneholder gluten, dvs. hvete (slik som spelt og korasanhvete), rug, bygg, havre eller hybridiserte stammer av disse, og produkter fremstilt av slike kornslag.

2. Skalldyr og produkter fremstilt av skalldyr.

3.Egg og produkter fremstilt av egg.

4. Fisk og produkter fremstilt av fisk.

5. Peanøtter og produkter fremstilt av peanøtter.

6. Soyabønner og produkter fremstilt av soyabønner.

7. Melk og produkter fremstilt av melk (herunder laktose).

 

8. Nøtter, dvs. mandler (Amygdalus communis L.), hassel nøtter (Corylus avellana), valnøtter (Juglans regia), kasjunøtter (Anacardium occidentale), pekannøtter (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), paranøtter (Bertholletia excelsa), pistasienøtter og macadaminøtter (Macadamia ternifolia), og produkter fremstilt av slike nøtter.

9. Selleri og produkter fremstilt av selleri.

10. Sennep og produkter fremstilt av sennep.

11. Sesamfrø og produkter fremstilt av sesamfrø.

12. Svoveldioksid og sulfitter i konsentrasjoner på mer enn 10 mg/kg eller 10 mg/liter som totalt SO2 som skal beregnes for produkter slik de frembys for konsum eller slik de rekonstitueres i samsvar med produsentens anvisninger.

13. Lupin og produkter fremstilt av lupin.

14. Bløtdyr og produkter fremstilt av bløtdyr.

Her finner du oversikten over de 14 allergenene som er de vanligste den europeiske befolkningen reagerer på.

1. Kornslag som inneholder gluten, dvs. hvete, rug, bygg, havre eller hybridiserte stammer av disse, og produkter fremstilt av slike kornslag.

2. Skalldyr og produkter fremstilt av skalldyr.

3.Egg og produkter fremstilt av egg.

4. Fisk og produkter fremstilt av fisk.

5. Peanøtter og produkter fremstilt av peanøtter.

6. Soyabønner og produkter fremstilt av soyabønner.

7. Melk og produkter fremstilt av melk (herunder laktose)

8. Nøtter, dvs. mandler), hassel nøtter , valnøtter , cashewnøtter, pekannøtter , paranøtter , pistasjnøtter og macadamianøtter og produkter fremstilt av slike nøtter.

9. Selleri og produkter fremstilt av selleri.

10. Sennep og produkter fremstilt av sennep.

11. Sesamfrø og produkter fremstilt av sesamfrø.

12. Sulfitter i konsentrasjoner på mer enn 10 mg/kg eller 10 mg/liter.

13. Lupin og produkter fremstilt av lupin.

14. Bløtdyr og produkter fremstilt av bløtdyr.